23.7.05

suski (klo 20:36):

Sisäsiisteys

Ruu opettelee sisäsiistiksi, niin kuin kaikki ikäisensä pennut. Kehutaan kun pissii sanomalehdelle, kehutaan mielettömästi kun pissii ulos. Ei sanota mitään kun pissii lattialle, ei toruta, ei kovistella. Siivotaan jäljet vähin elein, ja taas kehutaan mielettömästi kun osuu lehdelle. Ja viedään ulos aina heräämisen, syömisen ja leikin jälkeen.

Ja kas ihmettä: Ruu 7 vkoa 6 päivää osaa pyytää ulos kun sillä on hätä! Se hyppii takaovea vasten. Istuu välillä rauhallisesti alas ja tuijottaa minua, silloin päästän sen pihalle. Käy heti pissalla, välillä tullaan heti sisälle, välillä jäädään leikkimään. Tässä ensimmäisen viikon aikana oli yksi päivä kun ei pissannut kertaakaan sisälle, ja sisälle tulleista nyt on jo pari kertaa osunut lehdellekin. Tätä lehtihommaa sen tuntuisi olevan jopa vaikeampi tajuta kuin tuota ulos tarpeiden tekemistä... Yötkin menevät mukavasti, kerran se herää pissalle ja silloinkin on viety ihan ulos saakka. Ruu ei suostu lisäksi pissaamaan makkariin lainkaan (missä nukumme ovet kiinni ettei tarvitse yön pimeydessä pohtia mitä se on milloinkin järsimässä), vaan vinkuu ovella niin kauan että joku päästään ulos. Uskomatonta että noin pieni pentu voi olla jo noin pesäsiisti!

Mutta, matot tulevat lattiaan vasta jouluksi, ei sitä aikaisemmin varmaankaan tarvitse hosua. Makkarissa tosin on matto jo nyt, sen Ruu tuntuu mieltävän oikein hyvin pesäkseen. Voi miten fiksu pentu meillä :)