17.3.07

suski (klo 19:41):

Rallattelua


Ruu on kotimetsien suurin rallattaja: sammalpehkut ja kevätlumi pöllyävät kun Ruu pistää turbon päälle. Parasta on nykyään äipän hanskan kantaminen. Ruu ottaa sen lennosta kannettavaksi ja säntäilee ees taas, heittelee hansikasta ilmaan. Äippä tekee hanskojen kanssa myös temppua: kun Ruu ei huomaa, hanska saattaa joutua "hukkaan" ja sitä pitää etsiä. Se mitä nyt on harjoiteltu on hanskan tuomista suorinta tietä äipälle takaisin ja eteen istumista ennen hanskan luovutusta. Kaikki muu on sujunut hyvin mutta istuminen meinaa unohtua. Onneksi Ruu on niin reipas että nostaa hanskan maasta ja korjaa asentoa vaikka monta kertaa kun pyydetään. Yritystä on paljon, hienoa!


Ruu sai allergiatestin tulokset puhelimitse: selvä allergia todettiin varastopunkille ja jollekin homeelle (tarkka nimi ja listaus pitää vielä hakea lääkäriasemalta paikan päältä), todennäköisesti ulkona esiintyvä home on kyseessä. Varastopunkkia taas esiintyy koirien kuivamuonissa ja jauhoissa, tosin Ruuhan on ollut syömättä nappuloita jo 9 kuukautta eikä oireet ole helpottaneet. Melko selvä allergisoituminen oli myös pölypunkille, lisäksi pieni reaktio parille ulkohomeelle ja heinälle. Ruulle tilattiin saman tien siedätyshoito jonka pitäisi tulla kolmessa viikossa. Hoito kestää useita kuukausia, ensimmäinen satsi riittää 7-8 kuukautta.


Ruu on nyt syönyt 3x10mg antihistamiinia päivässä ja saanut silmiinsä antibiootti+kortisoni-tippoja. Silmät ovat olleet tosi hyvät, pigmentti on palannut eikä niitä kutita nyt yhtään. Hieman hassua että kallis siedätyshoito on tilattu kun tälläkin hoidolla pärjätään näin hyvin. Tosin saattaahan kesän myötä taas ulkohomeiden määrä kasvaa niin että oireet pahenevat. Alla kuva neitokaisen silmistä.


Ruun kuvastossa on uusia kuvia!