4.4.07

suski (klo 19:57):

Allergiatestin tulkintojaRuun allergiatestin tulos näyttäisi olevan (tyypillinen) varastopunkkiallergian ja homeallergian yhdistelmä. Alla tulokset, allergeenin arvo > 150 on positiivinen, < 150 negatiivinen.

421 (positiivinen) acarus siro - jauhopunkki/varastopunkki. Esiintyy koirien kuivamuonissa, jonkin verran myös pölyssä. Ruu ei ole syönyt kuivamuonaa 10 kuukauteen mutta oireet eivät ole merkittävästi helpottaneet.

250 (positiivinen) alternaria - homesieni(suku). Tätä esiintyy ulkoilmassa, eniten loppukesästä ja alkusyksystä, mutta myös vanhoissa puutaloissa ja kosteusvaurioiden yhteydessä. Me kuitenkin olemme asuneet kahdessa uudessa puutalossa oireiden aikana. Tässä menin vähän hifistelyn puolelle: löysin tutkimuksen apilamädästä ja apilan juurilahosta, joiden vaivaamilla pelloilla esiintyi myös alternata-hometta. Asuimme koko kesän 2006 puna-apilapellon vieressä joka oli erityisen kuivana kesänä aivan harmaan homeen/härmän peitossa.

Testissä nousi esille myös muita allergeeneja, jotka tulkittiin negatiiviseksi mutta joista poimittiin vielä neljä mukaan siedätyshoitoon.
- 87 dermatophagoides farinae - kotipöly
- 86 lepido(ghyphus destructor) - varastopunkki
- 70 dermatophagoides pteronyssinus - kotipöly
- 34 aspergillus - homesienisuku, esiintyy ulkoilmassa mutta myös kosteusvaurioisissa rakennuksissa

Ruu päätti pari viikkoa sitten että kesä on tullut. Kaikki pohjavilla lähti harjaamalla parissa päivässä! Koira kapeni puoleen entisestä koostaan, vaikka paino on edelleen mukava 18,5kg. Juoksuista on maaginen 4 kuukautta aikaa, joten turkki vaihtuu taas aivan oppikirjan mukaisesti :) Peippo lauloi toissapäivänä ensimmäisen kerran harjullamme joten kevät on todellakin täällä!

2 Kommentit:

Anonymous Anonyymi kommentoi...

Moikka Ruu täällä Indy-veli,
kiva kuulla että teillä alkaa tilanne rauhoittua, samoin kyllä täällä. Meillähän oli ihan samantapainen silmäjuttu (myös kortis/antib. hoito) ja lisäksi vielä raavin kuonoon 5-6 isoa reikää, joiden parantuminen kesti aika pitkään. Oli aikamoisen Scarfacen näköinen hyvän tovin alkuvuotta. Myös kirsussa ongelmia, pigmentti lähti ja olin marras-joulukuun Indy punakuono ja nyt keväällä kuono on vähän kuin vaalea. Epäiltiin collie-nosea ja taas siihen kortisonivoide, äiti kuitenkin siirtyi pian perusvoiteeseen kun epäili että ihan kuivaa kuono pakkasissa ja tuulissa. Yritin kyllä lipoa ne voiteet parempiin suihin eli vaikea paikka rasvata ellei anna "luuta" (naudanmahaa) samalla. Kirsun muutama haava on nyt parantunut, mutta aika usein heittää vatsan ihan löysäksi vaikka olisi ihan sama ruokakin. Äiti haluaisi nyt kokeilla koko tuoreruokaa (kun epäilee myös varastopunkkiallergiaa ja on syöttänyt omega-rasvahappojakin viimeiset 5kk kirsuun/ihoon/karvaan). Onko sinun äipällä aikaa joskus laitta meiliä tai pirauttaa meillepäin niin otettaisiin niitä reseptejä mielellämme vastaan. Osoite meille on home.markula@kolumbus fi ja äiti Eeva: 050 305 2933.

Terkut vaan, turkki on kunnossa ja karvat tiiiiiiiukasti kiinni!!
Indy ja äiti-Eeva

12 huhtikuuta, 2007 22:50  
Anonymous Anonyymi kommentoi...

Terve Indy! Mepä kirjoitellaan äipän kanssa teille postia. Tuossa juuri poriseekin kattila tulilla, joten saatte aivan tuoreet ruokareseptit!

- Ruu

15 huhtikuuta, 2007 16:06  

Lähetä kommentti

<< Ruun blogiin