31.7.05

suski (klo 19:34):

Pikku-Ruu on pipi

No jo on huono säkä. Pikku Ruu sai virtsatietulehduksen perjantaina. Tulin kotiin parin tunnin poissaolon jälkeen ja pikkuinen kyykisteli pissalle ihan jatkuvasti. Arvasin heti mistä on kyse, ensi töikseni annoin sille ruoan ja siinä C-vitamiiniannoksen (tyrniä) ensiapuun. Pissa oli ihan normaalin väristä, joten ei se kovin pitkään ehtinyt vielä olla. Soitin eläinlääkärille saman tien ja saimme ihana kyllä ilman näytettä sulfakuurin (antibiootti Ditrim). Toisaalta en mitään kunnollista näytettä olisi tuolta 8,5-viikkoiselta saanutkaan, se kun liritteli tipan kerrallaan puolen minuutin välein.

Ensimmäinen yö meni heräillessä, mutta aamulla oli jo vähän parempi. Nyt sunnuntai-iltana se tuntuu pissaavan jo normaalisti, ehkä vähän tavallista isompia määriä. Sulfa ehkä aiheuttaa aineenvaihdunnan vilkastumisen.

Se mikä harmittaa eniten on että syy on todennäköisesti meidän ihmisten. Sateinen keli ja meidän jääkylmä kivilattia (kesäisin kun lattialämmitystä ei juuri päälle laiteta) ovat varmaan syypäänä. Vaikka ihan vesisateen jälkeen onkin pentu kuivattu, märällä nurmikolla käveleminenkin on riittänyt kastelemaan sen masun. Voi meitä.

Toinen harmi tuli nyt sisäsiisteyden kanssa, selvästi Ruu on kokenut pienen takapakin. Se osasi jo muutaman päivän ajan tehdä hienosti sanomalehdelle, ja pääasiassa ulos. Nyt se lirittelee ihan mihin sattuu, kun kipeänä ei pystynyt tietysti pidättelemään. Äkkiä se tuonikäisenä unohtaakin oppimansa... Olisihan se ollut liian hyvää ollakseen totta että noin pieni olisi jo ollut sisäsiisti :-| No, pääasia että nappula alkaa jo olla kunnossa.

1 Kommentit:

Anonymous Anonyymi kommentoi...

Heippa Ruu, täällä Indy -veli Vantaalta (vir. Daniel). Emäntä luki sivusi ja katsoi kuvasi ja oletpa hieno neiti, hyvin kotiutunut ja hienosti kasvanut, selvästi oikea rinsessa! Toivottavasti pöpö lähtee pian ja olo paranee.
Olen itse toista päivää Markuloilla ja HE alkavat vähitellen rentoutua. Minä voin oikein hyvin myös vaikka täällä on moiset tohinat kun on perheessä iskä Jarmo (teki piha-aidan josta mahtuu kätevästi läpi), Nelli 11v ja Niksu 8v ja emäntä Eeva ja kissaheimolainen isosisko Missi 3v. Viimeksimainitun kanssa meitä vähitellen päästetään kuonokkain ja vaikka Missi on kehno riehumaan, alamme vähitellen tottua toisiimme ja hiivimme ympäriinsä silmä tarkkana. Muutenkin lapsiporukkaa piisaa pihapiirissä ja niitä on vaikea pitää minusta magneetista kaukana (yhden teeppariin tuli jo reikä ja mamma hommaa sille uuden), myös mummu, Anni-kummi ja Perro 12v (pentujen kanssa kärsivällinen 2 irlanninsetterin isoveli)ja yksi tuttuperhe ja Laura ja Pausku ovat käyneet moikkaamassa ja tuomassa lahjansa. Minä jaksan kyllä erinomaisesti, mutta emäntä alkaa olla aika loppu... Olemme tarkastaneet myös ruohonleikkurin, moottoripyörän, skootterin, polkupyörien, lastenrattaiden jne ohiajot eikä minua hetkauta kyllä juuri mikään. Yöt menee nukkuessa, emäntä ja unnukat lähestyvillä ja ruoka maistuu ja suoli pelaa. Kai se koiran elämä tästä urkenee kun vielä jatkan perheen koulutusta loogisesti ja johdonmukaisesti.

Kirjoitellaan !
Indy
(tämän viestin käpälöi Nelli ja Eeva)

01 elokuuta, 2005 21:18  

Lähetä kommentti

<< Ruun blogiin