12.8.06

suski (klo 12:29):

Harrastuksia ja allergiaa?


Ruu keksi kesähelteellä uuden harrastuksen: vesisuihkun jahtaamisen. Se napsutteli sumupilveä hampaat valkoisina hohtaen. Paha paha vesisuihku joka kuitenkin virkisti kummasti!

Kesän aikana Ruu ajoi ensimmäiset jälkensä ilman makkaraa. Keväällä ja alkukesästä makkararuutua tehtiin ihan kyllästymiseen asti niin että neiti aivan turhautui. Kun jäljelle levitti tiheään makkaraa, se kaahasi kyllä nenä tiiviisti jäljellä eteenpäin muttei malttanut pysähtyä syömään nameja matkalta. Tarkoittaako se että jäljestys itsessään on jo hauskempaa kuin syöminen? En olisi tuosta ahmatista uskonut... Kun sitten kokeilin ensimmäistä jälkeä jolla ruoka oli vain jäljen päässä, tuntui homma sujuvan paremmin. Kiire ja hösellys sillä on kyllä päällä edelleen, mutta silti tuntuu että se ymmärtää homman kokonaisuutena paremmin: seuraa jälkeä ja löydä ruokakupille. Viimeksi se ajoi n. 80m loivasti kaartuvan jäljen kesantopellossa ja perään 30m vahvaa aluskasvillisuutta kasvavassa metsässä, tyynellä kelillä. Pellolla se juoksi siksakkia jäljen päällä mutta metsässä meni paremmin jälkeä pitkin. Saa nähdä saanko sitä koskaan kiinnostumaan palikoista jäljen varrella, sillä on nyt ihan julmettu kiire jäljen loppuun.

Tämä allergia sitten. Ruun toisen silmän ympäriltä lähtee karvaa ja silmänympärys kutittaa, jo kohta kaksi kuukautta. Silmä ei ole yhtään ärtynyt sisäpuolelta, ei punoita, mutta silmänympärys on jo vähän ruvella rapsuttamisesta. Ihosta otettiin raapenäyte josta ei löytynyt mitään (sikaripunkkihan se olisi voinut olla), joten seuraavaksi koitetaan bongata ruoka-aineallergia dieetin avulla. Ruu söi 2vk 2pv pelkkää kotiruokaa: tumma riisi + possu + porkkana + piimä. Ensin näytti että silmä rauhoittui, mutta nyt se on pahempi kuin aiemmin. Vaikka dieettiä pitäisi kokeilla 3-4 viikkoa, järkeilin ettei oireiden ainakaan pitäisi pahentua kahden viikon jälkeen. Joten vaihdoimme nyt kanaan ja perunaan, kokeillaan sitä muutama viikko. Jos ruoka-aineallergiaa ei tunnu löytyvän, voisi seuraavana olla allergiatesti jolla yritetään löytää mahdolliset atooppista allergiaa aiheuttavat allergeenit, yksi yleisimmistä taitaa koirilla olla huonepöly. Se se vasta hankalaa olisikin, tällä siivousinnolla...

Ruun ruokinta pentuna:
- advancen penturuoka

Ruun ruokinta 4kk-10kk
- eagle holistic aikuisten ruoka
- riisi-jauheliha-kotiruoka:
- tumma riisi
- sika-nauta jauheliha
- porkkana, pinaatti, inkivääri
- silloin tällöin BARFia:
- raakaa jauhelihaa
- raakoja kanankoipia ja siipiä
- raaka kananmuna
- kasvismössö (porkkana, banaani, kukkakaali, parsakaali, kurkku,
luumu, päärynä, salaatti, kesäkurpitsa)
- piimä
- ruokaöljy
- jos kotiruokaa enemmän, citro-oskaa

Ruun ruokinta 10kk-14kk:
- kuivamuona vaihtui Eaglesta Royalin Sensibleen (Kissen karvalähdön takia)
- riisi-jauheliharuoka sama, BARFia silloin tällöin

Ruun dieetti 14kk iässä (kesto 2vk 2pv):
- pelkkä jauheliha-riisi-porkkana + piimä

Ruun dieetti 14kk iässä (kesto x):
- yksi satsi: 1kg peruna kuorineen + 1/2kg kukkakaali lehtineen, keitetään ja soseutetaan, 1kg kalkkunan jauheliha kypsennetään uunissa. Riittää 3-4 päiväksi

Saa nähdä.

1 Kommentit:

Anonymous Anonyymi kommentoi...

Vai on teillä semmoinen kutitusongelma :-( toivottavasti olisi jotain ohimenevää laatua ja ainakin syy löytyy että hoitokin sitä myötä. Sofin tyttö Cilla keväällä raapi korvantauksensa ruvelle ja "kotidiagnoosi" oli että se oli ilmeisesti herkistynyt jollekin väriaineelle kun söi niitä riemunkirjavia markettiruokia. Nyt on syönyt Franksia ja ongelma on hävinnyt, vehnä tai muut ruoka-aineet ei ole aiheuttaneet ainakaan sille mitään, joten syy vois löytyä myös jostain lisäaineista, tai muualla ympäristössä olevista aineista (esim ruoka- ja juomakupin materiaali?) No, pian jo nähdäänkin kesäpäivillä niin katsotaan sitäkin sitten. Toivottavasti saadaan hyvät ilmat :-)

Riialla on tassu halki kun astui lasiin tms, joten yritetään ottaa rauhallisesti. Helpommin sanottu kuin tehty...

Johanna

16 elokuuta, 2006 13:12  

Lähetä kommentti

<< Ruun blogiin