20.12.06

suski (klo 19:45):

Soopeli-juupelin terveystilanne

Ruu on säikytellyt viime viikkojen aikana todenteolla. Vihonviimeisin oli kohtutulehduksen oireet juoksujen kolmannen viikon jälkeen, juuri siinä vaiheessa kun oireita saattaa ilmetä. Ilmeisesti kyseessä oli kuitenkin virtsatietulehdus, antibiootti alkoi auttaa heti ensimmäisestä tabletista lähtien ja ultratutkimus näytti terveitä sisuskaluja (ja hapanta soopeli-nuorikkoa jonka mielestä hoitopöydälle selättäminen ei ollut ollenkaan reilu temppu).

Ripulia oli samat kolme viikkoa, juuri kun paaston jälkeen palattiin antamaan ruokaa, ripuli alkoi uudestaan. Ei auttanut paasto/canikur/attapekt/tehobakt eikä muut kotihoitolääkkeet. Lääkäri otti verikokeet, tutkittiin haima- ja maksa-arvot, "proteiinijuttuja". Kaikki tulokset normaaleja. Ripuli hellitti vasta kun aloitettiin virtsatietulehdukseen penisilliinikuuri (synolox ja perään clavubactin), jonka pitäisi vaikuttaa myös joihin suolistobakteereihin. Joko kuuri auttoi tai sitkeä ripuli meni itsellään ohi, piimän lisääminen ruokaan saattoi auttaa myös. Ruu on laihtunut kesän melkein 20 kilosta peräti 15,5 kiloon. Tyttönen saa kyllä nyt alkaa nauttia kunnon aterioita.

Sitten vielä tämä "allergia" (mitä sitten liekään), joka on jatkunut kesästä asti. Silmänympärykset alkavat pikkuhiljaa palautua nyt kun on syöty antibioottikuuri ja pari viikkoa kortisonia ihan sisäisesti (annos pienentynyt 2,5mg:aan/vrk). Kunhan saadaan silmänympärysiho perusteellisesti kuntoon, kokeillaan kortisonin poisjättämistä, ja jos oireet palaavat, tehdään allergiatesti. Olkoonkin että allergiatestit maksavat tolkuttomasti ja toiset pitävät niiden tulosta epäluotettavina. Laskeskelin (kuten varmasti monet muutkin) että parempi yrittää ottaa selvää kuin miettiä koiran lopun elämän ajan mikä sitä voisi allergisoida ja olisiko se mahdollista poistaa ruoasta tai ympäristöstä.

Pari kuvaa Ruun silmäkulmasta, tässä jo parantumaan päin. Silmänympärys oli pahimmillaan aivan valkoinen, vaikka sen pitäisi olla täysin musta. Pahimmillaan ne myös kutittivat niin että soopeli-juupeli kinkkasi kolmella jalalla yrittäen juostessaan rapsuttaa silmäkulmaansa.


Ei kovin pahan näköinen mutta antaa osviittaa siitä miltä vaiva näytti.